Nemrég tettek közzé online két izgalmas trailert, egyik a Csillagok háborúja új epizódjának második, a másik pedig a Batman v Superman első előzetese.

A Star Wars: Az ébredő erőt J.J. Abrams rendezi, visszatér az eredeti szereplőgárda (Mark Hamill, Carrie Fisher, Harrison Ford), a forgatókönyvet a Star Wars V. epizódját jegyző Lawrence Kasdan írta, a zene pedig ismét a zseniális John Williamsé. Én, mint hivatalos Star Wars rajongó, nagyon várom ezt a filmet, J.J. Abrams szerintem kiváló rendező, nagyon élvezem vizuális stílusát is, sűrű képkompozícióival, izgalmas fényeivel és kameramozgásaival. Minden bizalmam az alkotóké, Abrams visszatér az eredeti Star Wars speciális effektusaihoz, hányingerhez elegendő mennyiségű CGI helyett maketteket és modelleket használ, az űrlényeket pedig sminkkel és maszkkal oldották meg, ez pedig egyrészt tisztelgés a rajongók előtt, másrészt pedig becsületre méltó döntés.

Pozitívum még, hogy a filmet IMAX kamerákkal is forgatják, ami valószínűleg különleges vizuális élményt nyújt majd. Már az első trailer is lúdböröző hatást kellett, tudom, hogy sokaknak nem tetszett az új lézerkard, szerintem menő, ezek az emberek meg csak kifogásokat keresnek, mert nem szeretnék szeretni ezt a filmet.

Az új előzetes már egy kicsit többet mutat. Lezuhant csillagrombolót látunk, közben szól a John Williams muzsika. A birodalom valószínűleg elbukott, de ott van a lezuhant X-Wing is, a lázadók oldalán is nagy volt a veszteség. Aztán indul Luke narrációja, hozzá látjuk Darth Vader égett maszkját, R2-D2-t, és Luke fénykardját, a narráció pedig arra enged következtetni, hogy van egy másik... Skywalker. Leia és Han gyereke? Netán Luke gyereke? A könyvek már nem számítanak kánonnak, úgyhogy bármi megeshet.

A zene beindul, X-Wingek száguldanak el a víz fölött (ami azt jelenti, hogy nem csak űrcsatákban láthatjuk a vadászokat), az egyik pilóta pedig Han Solóra emlékeztető kiáltást hallat. Látunk még többet a különleges kardú gonoszról, aki egy cseppet Darth Revanre emlékeztet a KotORból, úgyhogy lehet, hogy kilétéhez valami rejtély is tartozik majd. A trailer arra enged következtetni, hogy hőseink a John Boyega által játszott rohamosztagos és a vele együtt futó hölgy lesznek, de ez még nem biztos, ahogy az sem, hogy Boyega karaktere valóban rohamosztagos-e.

Látjuk ismét a Millenium Falcont, aztán pedig Harrison Fordot Han Solo jelmezében 32 év után először. Már a traileren látszik, hogy ezt a filmet nem a képregények statikus panelein nevelkedett George Lucas rendezte, aki már belecsömörlött a Csillagok háborúja játékokba és feleségül vette a CGI-t. Én nagyon várom már a Star Wars VII. epizódját, trailer alapján 10 pontot jóslok neki.

Rögtön másnap pedig a Batman v Superman: Dawn of Justice első trailerét láttam, ami talán még az új Star Warsnál is nagyobb hatással volt rám. Nagyon vártam már ezt az előzetest és nem okozott csalódást. Úgy tűnik, az alkotók merítettek az Injustice: Gods among us című videójátékból és az azonos című képregénysorozatból, ahol Superman, Lois halála miatt az egész földet az irányítása alá veszi, hogy mindig béke legyen. Ez persze Batmannek nem tetszik, hisz az, aki gyilkol, aki erőszakot alkalmaz, semmivel sem jobb azoknál, akiket ezzel meg akar fékezni. A trailer narrációval indul, halljuk, hogy Superman visszaél a hatalmával, látunk Injustice-szerű katonákat, halljuk Jesse Eisenberg hangját majd pedig Jeremy Ironsét.

Aztán végre látjuk Batmant, aki klasszikus szürkében pompázik, a jelmez tökéletes és szerintem Ben Affleck is remekül fogja alakítani a karakter. A Batman páncél a Sötét Lovag visszatér című képregényre emlékeztet, ahol épp fordítva történt a dolog, Batman szabadult el és Supermannek kellett megállítania. Itt maga a páncél torzítja el Bruce Wayne hangját, nem ő beszél rekedt hangon, szerintem ez jobb, mint a Sötét Lovag trilógiában, de majd meglátjuk, hogyan működik a kész filmben.

Ennek a filmnek a forgatásán is használnak IMAX kamerákat, úgyhogy valószínűleg szintén nagy élmény lesz. A Batman v Superman: Dawn of Justice-t Zack Snyder (Az acélember, 300) rendezi, a forgatókönyvet Chris Terrio (Argo) írta. A filmben a két címszereplőn (Ben Affleck, Henry Cavill) kívül föltűnik majd Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Lex Luthor (Jesse Eisenberg), Alfred Pennyworth (Jeremy Irons), valamint Cyborg (Ray Fisher). A zenét Hans Zimmer szerzi, aki már a Sötét lovag trilógiával eggyé vált Batman karakterével. Zack Snyder valószínűleg jó munkát végez majd, a Man of Steel nekem kifejezetten tetszett, csak az volt a bajom vele, hogy Snyder sajátos stílusából semmit nem láttunk benne, meg az, hogy Superman nem az a tipikus jófiú volt, ahogy a képregényekből megismerhettük. Ez azonban nem baj, hisz, úgy tűnik, ezt a folytatást is ezen az úton viszik tovább, a Superman első gyilkosságával (Zod) elindult a diktátorrá válás felé vezető lejtőn.

Az Injustice története zseniális, remek húzás az alkotóktól, hogy ezt használták föl, valamint valószínűleg a Sötét Lovag visszatérből és merítettek, ami az egyik legjobb Batman képregény (ajánlom mindenkinek a belőle készült két részes animációs filmet).

Ezt a filmet is nagyon várom, trailer alapján szintén 10 pontot jósolok neki.

 

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr997378414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása