krisfk 2015.04.15. 22:21

Pixel-mix blog

Elindult a Pixel-mix nevű, vizuális effektekkel, az IMAX-szel és digitális animációval (az új képfajtákkal) foglalkozó blog, melynek társszerkesztője vagyok. Mindenképp nézze meg, akit érdekelnek a fent említett témák.

Némi ízelítő a posztokból:

IMAX kamerahasználat játékfilmforgatáson: A sötét lovag

A beszéddel és a hangokkal az IMAX filmek már a kezdetektől fogva gondban voltak. Az IMAX filmszalag nem rögzített hangot, mindent külön kellett fölvenni és utólag szinkronizálni. Ehhez még hozzájárult az is, hogy az IMAX kamerák szerfölött zajosak, ezért nem lehetett tökéletesen hasznos hangot rögzíteni. Ezen okokból kifolyólag az IMAX filmek többsége utólag fölvett narrációval operált és operál. A sötét lovag nyitójelente sem hasznos hanggal dolgozik, hanem utószinkronnal, pedig jócskán van benne párbeszéd, viszont az nagy segítségére van itt a filmnek, hogy a jelenet „hősei”, a bankrablók, mind álarcot viselnek, szájuk mozgása nem látszik, így könnyebb a szinkronizálás.

Majdnem mindent az IMAX technológiáról

Mint a honlapról kiderül, a képminőséget még egy, a vetítőgépek mellé elhelyezett „remote sensor” is folyamatosan ellenőrzi és módosításokat végez ennek fényében, hogy a vetített kép minél tökéletesebb legyen. Ezen felül a nap 24 órájában és az év minden napján az IMAX központban minden mozit megfigyelnek, a beérkező adatokat analizálják, így az esetleges hibákat megelőzhetik, vagy távirányítással küszöbölhetik ki.

További posztok érkeznek majd hasonló témákban társaimtól és tőlem, lesz szó többek között a Toy Story 3.-ról, a Trónok harcáról és sok egyéb másról, úgyhogy kövessétek a Pixel-mixet!

 

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr937367916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása