krisfk 2015.08.22. 10:18

Az U.N.C.L.E. embere

Imádom Guy Ritchie-t. A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacsővel ismertem meg, a Blöffel pedig belopta magát a szívembe. A Spíler talán nem sikerült olyan jól, mint előző két filmje, de nekem tetszett, sőt, a Sherlock Holmes filmekhez is hozzáadta saját könnyed, friss stílusát. Legújabb filmje Az U.N.C.L.E. embere, mely alapjául a 60-as években készült azonos című tévésorozat szolgált.

A forgatókönyvet részint maga Guy Ritchie írta (ellenben a Holmes filmekkel) és ez látszik is rajta: pergő ritmus, erős és humoros párbeszédek, remek dinamika a szereplők között.

A történet nem nagy szám, sőt, kémfilmek esetében egyenesen szokásos (talán már klisé), de Guy Ritchie rendezése teljes mértékben frissé varázsolja. A helyszínek és díszletek mind egyediek (pl. a zöld mosdóban való verekedés), az akciójelenetek pazarul megkoreografáltak. Guy Ritchie az apró momentumokban zseniális, kis cselekvésekkel építi a karaktereit (pl. kockacukrok), s érdekes rendezői fogásokkal teszi egyedivé akciójeleneteit (a fönt említett verekedős jelenetet például Jared Harris karaktere a piszoárnál állva nézi végig). A vágás végig kiváló a filmben, sosem veszít ritmusából, s ez adja meg a film jóleső lüktetését. Érdekesek még az osztott képben elmesélt jelenetek és a nem éppen szokásos módon megoldott akciójelenetek (pl. hajós üldözés).

A másik nagyon erős aspektusa Az U.N.C.L.E. emberének a három főszereplő közti dinamika és úgy általában az ő hármasuk. Armie Hammer kiváló, Henry Cavillen van mit csiszolni, de jól hozta a rideg ügynököt, Alicia Vikandert korábban nem ismertem, de már elhatároztam, hogy megnézem az Ex Machinát.

Guy Ritchie rajongóknak feltétlenül ajánlom, de mindenki másnak is, aki szeretne elszórakozni, mert ez a film mindenkinek nyújthat szórakozást: akciódús, izgalmas, fergeteges humorral fűszerezve, és még filmnyelvileg is friss és szórakoztató.

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr917725186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása