Elsőként Áprilisban (10.-én) érkezik az Amerika Kapitány: A tél katonája (2014, Captain America: The Winter Soldier). A Marvel stúdió filmje, része szuperhősuniverzumuknak, az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (2011, Captain America: The First Avenger) és A bosszúállók (2012, The Avengers) folytatása. Az első bosszúálló nem volt rossz, bár kifejezetten Avengers promónak éreztem, ami jócskán elvesz a film értékéből. Chris Evans tökéletes a szerepben, A bosszúállók pedig, akárki akármit mond, egy fantasztikusan jó film.

Ezek után már érdekelt a folytatás. Ezek mellé kaptunk egy remek trailert, amiből érdekes és fordulatos történetet ígérkezik, valamint Robert Redfordot, egy jó adag Samuel L. Jacksont, akiből soha nem lehet elég, Scarlett Johanssont és egy vadonatúj szuperhőst, a Falcont (Anthony Mackie). A filmet Anthony Russo és Joe Russo rendezik, róluk korábban nem hallottam és nem is rendeztek semmi olyasmit, amit láttam volna, de majd kiderül, mire képesek. Amit azonban a legjobban várok A tél katonájával kapcsolatban az a zene. Henry Jackman komponálta, aki korábban az X-Men: Az elsőkhöz szerzett muzsikát – egyszerűen zseniális muzsikát, ha szabad megjegyeznem.

Az ismeretlen rendezők, és a saját helyét nem igazán megálló első film miatt kicsit óvatosan, de várom A tél katonáját. Az első bosszúállónak 7 pontot adtam a tízből, annél legalább 8-ra számítok.

 

A következő szuperhősfilm a május elején érkező A csodálatos Pókember 2. (2014, The Amazing Spider-Man 2). Az előző rész egész jó volt, bár semmi értelme nem volt újraindítani a sorozatot, hisz Sam Raimi filmjei (főleg a második) kifejezetten élvezetesek voltak. Jó, Pókember nem volt akkora mókamester bennük és a kezéből jött a háló, mégis jobban tetszettek Marc Webb filmjénél (akinek a neve azért talán illőbb, hogy Pókember filmeket rendezzen). Az első részben három dolog nem tetszett: a jelmez (ezt kijavították), a gyenge gonosz (valószínűleg ezt próbálják kompenzálni a rakás rosszfiúval), valamint a kényelmetlen párbeszédek (ezt majd meglátjuk).

Eddig van egy trailerünk, ami annyira nem söpört le a lábamról, de Andrew Garfield és Emma Stone visszatérnek,  az első filmben remek alakítást nyújtottak, a remek Jamie Foxx is csatlakozik hozzájuk, valamint Marc Webb sem végzett a félmunkát és a zene is jó volt, bár ezúttal James Hornert a méltán híres Hans Zimmer váltja föl. Még nem igazán tudom, mit gondoljak erről a filmről. Annyira nem vagyok izgatott, mint kéne, nem tetszik különösen, ahogy a rosszfiúk kinéznek és az sem tetszik, hogy ilyen sokan vannak. Szerintem tökéletes az a tradíció, hogy két gonoszt raknak egy szuperhősfilmbe: Batman: kezdődik!, A Sötét Lovag, Batman visszatér; ez alól pedig legyen csak az a kivétel, amikor egy gonosz van: Pókember, Pókember 2., Batman. A három az már kezd sok lenni (A Sötét Lovag: Felemelkedés, Pókember 3.).

Az egyetlen dolog, amit igazán várok ezzel a filmmel kapcsolatban, az Hans Zimmer muzsikája. Az előzőnek 7-et adtam, s valószínűleg ez sem lesz sokkal rosszabb, 6-ot jósolok.

 

Május végén pedig az X-Men sorozat legújabb darabját, Az eljövendő múlt napjait (2014, X-Men: Days of Future Past) kapjuk. A korábbi filmekről részletesen értekeztem itt, úgyhogy ezt most kihagynám. A rendezői székbe visszatér az első két film direktora, Bryan Singer, ami vagy jó (hisz az első két film remek), vagy rossz, hiszen az X-Men filmek után megrendezte a Superman visszatért és az Óriásölőt, melyekre valószínűleg nem túl büszke (valamint nem a zseniális Matthew Vaughn rendez). Visszatérnek a régi filmek színészei és az X-Men: Az elsők fiatal szereplői is, ami érdekes lehet, de ettől rendkívül túlzsúfoltnak tűnik a film.

Sajnos a zenéjét nem Henry Jackman szerzi, mint Az elsőknek, hanem a teljesen középszerű John Ottman. A trailer pocsékul van összevágva, mintha megkérték volna valakinek a rokonát, hogy ugyan, vágjon már össze egy előzetest. Szeretnék izgatott lenni Az eljövendő múlt napjaival kapcsolatban, mivel imádtam Az elsőket, de amikor így felsorolom a tényeket, kicsit összeszorul a gyomrom: talán ez a film nem lesz jó. Elhessegetem a gondolatot.

Az elsőknek 9 pontot adtam, ennél maximum 8-ra számítok (a képregény, ami alapján készült, azért rendelkezik némi presztízzsel.) Ja, és Peter Dinklage.

(2014.03.24. Fejlemény: időközben megérkezett az új trailer, ami sokkal több jóval kecsegtet.)

 

Augusztusban pedig jön a várva-várt film, a Guardians of the Galaxy (2014). A Marvel legfrissebb alkotása, amiről idáig nem tudtunk sokat. A rendező, James Gunn, még nem bizonyított korábban, a színészek nem szupersztárok és nem szerepelnek benne más karakterek a Marvel univezumból. Most viszont kaptunk egy trailert, ami egyszerűen fenomenális: remek zene, remek vágás és kiváló tónus. A 2014-es szuperhősfilmek közül ezt várom a legjobban, de többet nem tudok róla mondani.

Nincs korábbi film, amihez viszonyítani tudnám. De trailer alapján 9 pontot jóslok a 10-ből.

 

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr225850810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása