Nagy rajongója vagyok a Marvel filmuniverzumnak. A producerek remek munkát végeztek, Kevin Feige-nek és társainak köszönhetjük azt folyamatos, egymással összekapcsolódó szuperhősfilm-áradatot, melyek először a fantasztikus Bosszúállókig vezettek, majd folytatódtak a meglepően jó Amerika Kapitány: A tél katonájával, valamint a legutóbbi, fergeteges szórakozást kínáló A galaxis őrzőivel. A rajongók és kritikusok által egyaránt kedvelt univerzum pedig a televízióra is betört a tavaly ősszel debütáló Agents of S.H.I.E.L.D.-del, melyet most indított Magyarországon a Viasat3.

A főhős Coulson ügynök, akit már több Marvel produkcióból, a Vasemberből, Vasember 2.-ből, a Thorból, a Bosszúállókból, valamint a Marvel kisfilmekből ismerhettünk. Coulson ügynök ugyan meghal a Bosszúállókban, ez a sorozat pedig ez után az esemény után játszódik, mégis ő a főhős. Hogy hogyan? Ehhez ajánlom megnézni az Agents of S.H.I.E.L.D.-et, az intrikákkal, rejtélyekkel és cselszövéssel teli történetet – melyben megismerhetjük Coulson új csapatának tagjait, akik egytől-egyig érdekesek –, ahogy felveszik a harcot a gonosszal és különleges tárgyak, személyek nyomába erednek.

Én szerfölött élveztem ezt az első évadot. Az elején kicsit lassan indult és talán túl epizodikus volt, de később, ahogy a Marvel filmek 2-es fázisát követi, egyre érdekesebbé válik. Belekapcsolódik valamennyire a Vasember 3. történetébe, majd kicsit jobban a Thor: A sötét világéba (egy vendégszereplőt is kapunk innen a későbbiek folyamán), végül pedig Az Amerika Kapitány: A tél katonája története lesz nagy hatással az Agents of S.H.I.E.L.D. sztorijára. Joss Whedon már a Firefly-jal bebizonyította, hogy ért a sorozatokhot, s ez az Agents of S.H.I.E.L.D.-del sem volt másképp: remekül megalkotott karakterek, csavaros történet, kiváló párbeszédek és remek zene.

A Marvel rajongóknak kifejezetten ajánlom, jól fogják magukat érezni.

SPOILER VESZÉLY

Viszont ismét csak megerősödött az elméletem, melyet már az Amerika Kapitány: A tél katonájánál boncolgattam. Senki nem fog meghalni. Kész. Ez tény. A Marvel univerzumban egy pozitív figurát sem fognak merni kinyírni, hacsak az adott színész meg nem hal. Sőt, talán akkor is inkább keresnek egy új színészt, lásd Hulk, War Machine. Korábban Lokival, Furyval, Vasemberrel és Buckyval történt meg az, hogy látszólag meghaltak, de aztán mégsem (Lokival kétszer is). Itt Agents of S.H.I.E.L.D. is bővelkedik hasonló eseményekben. Először is Coulsont hozzák vissza a Jézus-dzsússzal, aztán Skye-t, Simmons kiugrik a repülőből, csak hogy megmentsék és még Blake ügynök vagy Mike Peterson sem képes meghalni. A Trónok harca után talán kicsit frusztráló, ha egy évad végén az összes főszereplő él. Csak szegény Bill Paxtont robbantották cafatokra. Aki ugyebár a főrosszaság volt.

Ez nem azért baj, mert egy beteg állat vagyok és azt szeretném, ha a főhősök elmennének egy esküvőre és mindüket lemészárolnák, hanem mert így nincs meg a fenyegetettség érzete. Nincs izgalom.

SPOILER VÉGE

Ezt az alapvető frusztrációt félretéve, az Agents of S.H.I.E.L.D. nagyon jó. Persze nem az új Trónok harca, de szórakoztató, remek színészekkel és ötletekkel teli, valamint kellemes utalásokkal a Marvel képregényekre.

Ha az első epizód (vagy az én véleményem) nem győzött volna meg mindenkit, érdemes eljutni a Turn, turn, turn című epizódig. Itt ér el a történet az Amerika Kapitány 2-höz, s aki látta a filmet, az tudhatja, hogy egy S.H.I.E.L.D.-ről szóló sorozat ezen a ponton rendkívül érdekfeszítővé válhat.

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr776644805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása