2015-ben kevesebb szuperhősfilmet kapunk, mint tavaly, ennek talán az az oka, hogy a DC majd csak 2016-ban kezdi meg filmjeinek áradatát. (A Hős6os nem hiszem, hogy 2015-ös filmnek számít, hisz itthon ugyan januárban mutatták be a mozik, de az USÁ-ban már novembertől látható volt.)

 

Május 7.

Kezdjük hát azzal a képregényfilmmel, melyet mindenki vár. Nem elég, hogy a Bosszúállók annak idején hatalmas sikert aratott és világszerte kedvelték a szuperhősrajongók, de azóta lezajlott a Marvel kettes fázisa, mely nem csak alapjaiban rázta föl az univerzumot (lásd a Hydra felszínre törését az Amerika Kapitány: A tél katonájában), hanem valami teljesen újat is tudott mutatni: A Galaxis őrzőit.

A Bosszúállók 2-t ugyanaz a kultikus Joss Whedon rendezi és írja, mint az elsőt, ami szuper, hisz a forgatókönyv és a párbeszédek voltak a Bosszuállók nagy erőssége. Joss Whedon pedig amúgy is tehetséges, a Firefly című sorozat sokaknak nagy kedvence. A szereplők visszatérnek a második összefogásra, köztük Vasember, Amerika Kapitány, Thor, Hawkeye, Black Widow és néhány újonc, az X-Menből már ismert (bár más színész által más interpretációban közvetített) Quicksilver és húga, Scarlet Witch, valamint, akit trailerben még nem láttunk, de a LEGO szett már bemutatott, Vision, akit az eddig Jarvis hangját adó Paul Bettany játszik.

A gonosz pedig végre nem Loki, hanem a Tony Stark által kreált robot, Pinokkió. Akarom mondani Ultron. A trailer fantasztikusan jó, a Pinokkió ijesztően feldolgozott betétdala egyszerűen tökéletes (csak ezért is szerintem megérte, hogy a Disney megvette a Marvelt), valamint olyan fergeteges akciót feltételez az előzetes, amit öröm lesz majd nézni. Ja és nagyon remélem, hogy nem az lesz Ultron magyar hangja, aki a trailerben volt, mert egyszerűen csapnivaló. Vagy ha igen, akkor adják le a filmet eredeti nyelven is.

 

 

Mindent összevetve nagyon várom a Bosszúállók 2: Ultron korát, trailer és az előző Bosszúállók film alapján (melynek szintén ugyanennyit adtam) 10 pontot jósolok a 10-ből. Ja és zenéjét Brian Tyler írja majd, ami szintén nem egy utolsó dolog.

 

Július 16.

A Marvel filmek harmadik fázisát az Ant-Man (magyarul Hangya) indítja el, melyben az összezsugorodni képes főhős hangyákon lovagol vagy nem t'om. Nem sokat tudok erről a filmről, de nem is különösebben érdekel. Steven Price szerzi a zenéjét, ami jó, mert tehetséges, benne lesz Evangeline Lilly, akin a Hobbit filmek óta rajta tartom a szemem, de azt soha nem fogom megbocsátani ennek a filmnek, hogy lemondott a kedvenc rendezőmről, a legalulértékeltebb és Hollywoodban dolgozó talán legeredetibb rendezőről

EDGAR WRIGHTról.

Az sem érdekel, ha jó lesz ez a film. Vele jobb lett volna. A trailer pedig nem túl jó, lássuk be, nem a legizgalmasabb, a legtöbben csak azért fogják megnézni, mert ez is Marvel. Szuperhősfilm ide vagy oda, nem fogok rohanni a moziba, hogy megnézzem ezt a filmet.

 

 

Nem várom a Hangyát. 6 pontot jósolok neki (azért a Marvel stúdiónak van egy minősége, ami alá szerintem – és remélem – nem enged).

UPDATE: Már Steven Price sincs a projektben. Helyette Christophe Beck, aki a Másnaposok III zenéjét szerezte meg a Jégvarázs filmzenéjét (félreértés ne essék, nem a remek dalokat, hanem az aláfestő zenét – kezeket föl, aki emlékszik rá).

 

Augusztus 6.

Újabb reboot, ami senkinek nem kellett. A Fox mindent bevet, hogy fölvehesse a versenyt a Disney-Marvellel. A trailer előtt egyáltalán nem érdekelt ez a film, de most már lassan-lassan kezdi felcsigázni az érdeklődésemet. Az előzetes érdekes, de még ezen kívül nem sok mindent tudunk a filmről. Kate Mara is játszik majd benne, ennek nagyon örülök, a Mara nővérek nagyon tehetséges színésznők.

Az előző két Fantaszikus négyes film nem volt éppen a legjobb képregényfilmek közül való, reméljük ez jobb lesz. 

 

 

Trailer alapján 7 pontot jósolok a tízből.

 

Ahogy elnézem, gyengébbnek ígérkezik ez az év a szuperhősfilmek terén, mint a tavalyi. Ajánlom, hogy megcáfoljanak.

 

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr517157905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása