krisfk 2015.10.18. 08:37

A Hangya

Hajj. Milyen jó lett volna ez a film, ha Edgar Wright rendezi! Tudom, hogy eleve nem akartam, hogy tetszen, de még így is csalódtam benne. Év eleji előretekintésemben 6 pontot jósoltam a filmnek a 10-ből, tekintve, hogy a Marvel stúdió remélhetőleg nem enged egy adott minőség alá.

Produkciós értékkel, színészekkel, látvánnyal nem is volt gond. Tetszett az is, hogy a szuperhősfilmet a heist-filmmel ötvözték. Volt egy-két jó poén is (a legjobbat persze előre lelőtte a trailer), a többi kicsit laposra sikeredett (szegény Michael Peña nagyon vicces próbált lenni és ez nem mindig sikerült). A történettel sem lett volna baj, legyen bármily túlbonyolított, ha nem próbálták volna meg minden áron beletuszkolni azt a Marvel univerzumba. Az összes utalás erőltetettnek tűnt, az a jelenet pedig végleg kiverte a biztosítékot, amikor Scottnak teljesen véletlenszerűen épp a Bosszúállók bázisára kellett betörnie (mit ad isten), hogy ellopjon valami totálisan érdektelen tárgyat (casus belli), hogy aztán megküzdhessen az egyik olcsóbb Bosszúállóval (Anthony Mackie). Üvöltött erről a jelenetről, hogy pusztán azért van a filmben, hogy kielégítsék a nagyszabású Marvel-univerzum rajongóit.

Ezek mellett érdemes megemlíteni az egysíkú karaktereket is: először is a főgonoszt, aki egy és ugyanaz a karakter, mint Szilánk a Hihetetlen családban. Ráadásul megint nem voltak valami kreatívak az alkotók, hisz a Hangya ellensége ugyanaz, mint ő, csak "jobb" – pont úgy, mint a Vasemberben és pont úgy, mint a Hihetetlen Hulkban. A másik nagyon lapos karakter Hank lánya (lám, már a nevére sem emlékszem, ahogy a főgonoszéra sem), ő a tipikus, álfeminista csaj, aki fiúsan viselkedik, hogy az apja elismerje (és észrevegye). Ezen kívül semmi karakterjegye nincsen. Ja és persze a végén összejönnek Scott-tal. Ő az egyetlen nő a filmben, mégis mire számítottál?

Hogy azért mondjunk néhány pozitívumot is. A film effektjei és akciójelenetei remekül kivitelezettek, a heist jelenetek nagyon jól működnek, a zene is kellemes aláfestést biztosít. Bár eggyel többször van benne a filmben a poén a kelleténél, az a jelenet elég vicces (és ötletes), amikor Michael Peña karaktere elmeséli, honnan értesült a melóról (gonosz dolog azt föltételezni, hogy minden jó dolog a filmben Edgar Wrighttól jött?).

Mindent egybevetve A Hangya talán az eddigi legrosszabb Marvel film (bár még mindig versenyben van a két Thor film, a Vasember 2 és a Hihetetlen Hulk is), de azért van néhány olyan része, ami miatt érdemes megnézni. Egyszer legalábbis. Kis képernyőn.

6/10

 

 

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr517986431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása