2019 a szuperhősök éve lesz.

Bár úgy tűnhetett, hogy az előző években sem hagytak minket nyugodni a mozikba robbanó köpenyes igazságosztók, ez az idei év túl fogja szárnyalni mindet: 9 film érkezik a mozikba az eddigi maximális 6-hoz képest. Vegyük sorra, mi lesz az a 9 film és mire számíthatunk tőlük!

2019.jpg

1. Üveg

M. Night Shyamalan filmje, az Üveg nem képregény alapján készült ugyan, de különleges képességű emberekről szól s ugyanazzal a logikával hozza egy univerzumba a hőseit, mint a Marvel mozis sorozata. Sajnos nem láttam a két korábbi filmet, a Sebezhetetlent és a Széttörvét, de ez a nem éppen szokványos, szerzői szuperhős-crossover egészen ígéretesnek tűnik, még akkor is, ha a rendező nem egy különösen borzalmas filmet is elkövetett már karrierje során.

2. Marvel kapitány

Még nem tudom, mit gondoljak a Marvel kapitányról. Trailer alapján egészen szórakoztató Marvel-filmnek tűnik: nagyon tetszik, hogy a múltban játszódik, s így többet megtudhatunk az univerzum előtörténetéről, Samuel L. Jacksont istenien megfiatalították, a zenét szerző Pinar Toprak pedig (ahogy arról a Krypton kapcsán is írtam) különösen tehetséges. Még nem vett meg magának teljesen a film, de kíváncsian várom!

3. Shazam!

Lehet nyugodtan lincselni, de nekem nagyon bejött a Shazam! előzetese. Végre nem tűnnek erőltetettnek a poénok, mint a többi komolykodó DC produkcióban (legalábbis nem mindegyik tűnik annak). Az még elválik, hogy a filmnek lesz-e bármi koherenciája, hisz azt, a Batman vs. Superman és a Justice League után, aligha várhatjuk el, de én maradok optimista és reménykedem benne, hogy a Shazam! végre betalál. Mark Strong lesz a rosszfiú, aki a 2011-es Zöld Lámpásnak is az egyetlen értékelhető eleme volt, úgyhogy ha mást nem, őt lehet nézni.

4. Hellboy

Az igazat megvallva az előző filmekért sem voltam oda és a képregényekben sem vagyok otthon, de a trailer alapján mindenesetre vicces, látványos, akciódus, hangulatos filmnek ígérkezik. Azt is rebesgetik, hogy a film magasabb korhatárt szeretne megcélozni, ami akár előnyére is válhat (lásd a Deadpool sikerét) – ez egy jó módja annak, hogy a kisebb stúdiók is különlegeset tudjanak adni a Disney/Marvel árnyékában.

5. Bosszúállók: Végjáték

2019 talán legjobban várt filmje lesz a Bosszúállók: Végjáték. A Végtelen háború befejező része remélhetőleg lezárja majd a történetet és a megmaradt maréknyi Bosszúállónak sikerül visszahoznia a többieket. Az előző részt talán minden eddigi Marvel filmnél jobban élveztem, s a tömérdek zseniális alkotás mellett igen magas a mérce, de bízom a Russo testvérekben. Kíváncsi leszek, hogyan fog megoldódni a konfliktus, hisz Thanosnak végtére is igaza volt, valamint hogy milyen szerepet fog játszani az esetleges időutazás a filmben.

6. X-Men: Sötét Főnix

Bár a Deadpoolt és a Logant is nagyon szeretem, a kedvenc X-Men filmem az X-Men: Az elsők. Ezzel szemben a legrosszabbaknak az Apokalipszist, Az ellenállás végét és az X-Men kezdetek: Farkast tartom. A szimbolikus főnix magsan szárnyalt Az eljövendő múlt napjaival, ám aztán mélyre bukott az Apokalipszissel. Az utóbbi film tükrében nem sok jóra számítok a Sötét Főnixtől, ahogy az sem az erényei közé tartozik, hogy az X-Men: Az ellenállás vége történetszálát adaptálja újra a fiatal színészekkel. Az sem ad okot a reménykedésre, hogy a film az újraforgatások miatt egy évet csúszott.

7. Pókember: Idegenben

Még nem sokat tudunk a Pókember: Hazatérés folytatásáról. Annyi biztos, hogy a Végjáték után fog játszódni, ami azt jelenti, hogy Peter Parker valószínűleg visszatér az élők sorába, valamint hogy a főgonosz Mysterio lesz, akit Jake Gyllenhaal alakít. Az előző rész tetszett, nem szűkölködött humorban és kellemes meglepetésekben, de az nem tetszett különösebben, hogy megváltoztattak apróságokat: pl. Mary Jane nevét, vagy a Keselyű előtörténetét. Működött így a film, persze, csak nem egészen értem, hogy ezekre miért volt szükség. Akkor miért nem vezetnek be inkább egy új karaktert?

spider-man-far-from-home.jpg

8. Új mutánsok

Az Új mutánsok az X-Men széria izgalmasabb oldalát képviselik. Először érkezett a Deadpool, az első magas korhatárú mainstream szuperhősfilm, ami friss stílusával alternatívát tudott kínálni a Disney/Marvellal szemben, majd pedig jött a Logan, ami nem csak korhatár tekintetében volt különleges. Hugh Jackman utolsó filmje, melyben farkasbőrbe bújt, abban is rendhagyó, hogy nem világrengető konfliktus áll a középpontjában és nem is egy tipikus hős: kis konfliktus egy vonakodó hőssel. Az Új mutánsok is ezt, az alternatív vonalat képviselik, s remélhetőleg megint egy újabb stílussal bővítik a szuperhősfilmes kínálatot. Trailere alapján vérbeli horrornak tűnik, amiben történetesen szuperhősök szerepelnek. Számomra ez 2019 egyik legizgalmasabbnak ígérkező filmje, remélem nem fog csalódást okozni.

9. Joker

Végül pedig az év vége felé érkezik a Joker. Nagy rajongója vagyok a karakternek, úgyhogy nagyon félek ettől a filmtől. Egy olyan Joker filmből, ami nem része a kánonnak, nagyon sokat ki lehetne hozni, de nem hiszem, hogy ezt pont a Másnaposok széria rendezője tudná megtenni. Rendkívül szkeptikus vagyok a filmmel kapcsolatban, kétlem, hogy bármi jó kisülhet belőle... Azt persze nem bánnám, ha kellemesen csalódhatnék.

joker.jpg

krisfk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr2214550994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása