Legnépszerűbb színész:

Ez pedig nem más, mint Noomi Rapace, aki négy filmben szerepelt idén (a Millenium trilógiában és a Prometheusban). A második helyzett pedig Franco Nero a Djangoval, a Django visszatérrel és a Django elszabadullal.

 

Legnépszerűbb film:

Ez a díj a legtöbbször megtekintett filmnek jár, és mivel ez volt az a DVD, melyet legtöbbször kölcsönadtam, s magam is megnéztem egy párszor, a nyertes az Isten hozta, Őrnagy úr!

 

Az kedvenc filmje:

Ezen elég sokat gondolkoztam, hisz 2013-ban nem láttam semmit, ami olyan nagy horderejű lett volna, mint előző évben A tanú. Volt azért jónéhány film, ami kifejezetten tetszett és ezek között is kimagasló volt a remek A keresztapa, úgyhogy a díj Coppola filmjének jár.

 

Legjobb filmelőzetes:

 

 

Ismét egy nehéz döntés, de talán azért, mert mindegyiket imádtam. Az Amerikai botrány és A Wall street farkasa között vaciláltam leginkább, de végül az utóbbi nyert, bizonyítva zsenialitását.

 

Legjobb DVD kiadás:

Tudom, ez nem DVD, de a nyertes a Batman: Arkham Origins. A gyűjtői kiadást szereztem meg, díszdobozban, gyönyörű fémtokkal, Batman-Joker szoborral, kiskönyvvel, a gonoszok aktáival, egy pakli kártyával és két extra letölthető anyaggal. Ezzel egyik DVD sem veheti fel a versenyt.

 

Legjobb női főszereplő:

Diane Keaton az Annie Hallban nyújtott előadásáért, mely egyszerre szellemes, érzelmes és magával ragadó.

 

Legjobb férfi főszereplő:

A CGI hátterek, orkok és agyonsminkelt törpök között úgy vélem elég sokan elsiklottak Martin Freeman színészi játéka felett  A Hobbit: Egy váratlan utazásban, de azt kell mondanom, hogy nagyszerű, hiszen Freeman úgy játsza a kis hobbitot, hogy teljesen együttérzünk vele, s arcán látszik, hogy mit gondol.

 

Legjobb női mellékszereplő:

Ha más nem, Lisa Bonet fergetegeset alakít az Angyalszív című filmben. A kiszámítható történetben ő az egyetlen erős pont, de milyen erős!

 

Legjobb férfi mellékszereplő:

Az Oscar-díjjal még nem volt szerencséje, de az Arany DVD-díj neki jár: Leonardo DiCaprio a Django elszabadulért. Olyan profizmussal játsza ezt a negatív szereplőt, hogy az sem állítja meg, amikor beletenyerel egy pohárba: felvágot tenyérrel és folytatja monológját.

 

Legjobb szinkronszénésznő:

Természeresen Tara Strong, hiszen imádom Harley Quinnt, de vajon melyik játékért? Az Arkham Originsban nem szerepelt túl sokat, úgyhogy az Injustice: Gods Among Usért kapja meg a díjat, melyben érzelmek hatalmas skáláját fejezi ki hangjával, mely egyszerre sajátja, s egyszerre az a klasszikus Harley-hang.

 

Legjobb szinkronszínész:

Troy Baker, mint a Joker (Batman: Arkham Origins). Erről a briliáns színészről nincs több mondanivalóm.

 

Legjobb színészi játék:

Az összesített színészi játék díját kapja: a Django elszabadul. Nem csoda, hogy ezt egy Tarantino film kapja, hisz ő az a rendező, aki mindig a maximumot hozza ki színészeiből.

 

Legjobb eredeti forgatókönyv:

A díjat Woody Allen kapja az Annie Hallért, de sajnos nem tudott eljönni, hogy átvegye.

 

Legjobb adaptált forgatókönyv:

A Hobbit: Egy váratlan utazás. Erről részletesen írtam A babó és az adaptáció című cikkemben.

 

Legjobb filmzene:

A Hobbit: Egy váratlan utazás. Howard Shore ismét nagyot alkotott. 

 

Legjobb fényképezés/vágás:

Star Trek – egy látványos Sci-Fi, amely megérdemli ezt a díjat.

 

Legjobb speciális effektusok:

Azok a CGI hátterek, orkok és agyonsminkelt törpök talán mégis jók voltak valamire: a nyertes A Hobbit: Egy váratlan utazás.

 

Legjobb látvány és jelmeztervezés:

Ugyancsak a Hobbit. Jacksonék tudnak valamit.

 

Legjobb rendező:

Woody Allen (Annie Hall). Eredetileg Quentin Tarantinonak akartam adni ezt a díjat, de aztán újranéztem az Annie Hallt és rá kellett eszmélnem mennyire zseniális is ez a film.

 

Legjobb sorozat:

Természetesen a Firefly. Ez a világ legjobb sorozata, úgyhogy persze, hogy levették műsorról. (A Bosszúállókat készítő Joss Whedon sorozata.)

 

Legjobb film:

Annie Hall. Nem kell magyarázkodnom, azt hiszem.

 

Legjobb harc:

A nagy shootout-jelenet a Django elszabadulból. A zene alatta talán nem a legmegfelelőbb, de Tarantino nagyszerű jelenetet forgatott.

 

Legjobb gonosz:

Nem ő a főgonosz a filmben, de annyira zseniális, ahogy Andy Serkis Gollamot megformálja, hogy neki kellett adnom a díjat.

 

Ezek hát a 2013-mas év nyertesei. Az Arany DVD-díj visszatér 2014-ben is!

 

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr425839138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása