krisfk 2015.07.13. 10:11

Terminátor: Genisys

Nem mondanám, hogy Terminátor rajongó lennék, de nagyon kedvelem Schwarzeneggert, az Ítélet napja pedig egy kifejezetten jó film (még szerencse, hogy itthon a bővített változatot adták ki DVD-n, a mosolygós jelenet nélkül nem lenne az igazi). Az új Terminátor film (Genisys) ugyanazzal próbálkozik, mint 2009-ben a Star Trek, nyakatekert időutazós hablattyal új idővonalat létrehozni, hogy újrakezdhessék a sorozatot.

Ez működik is. A film első fele kifejezetten szórakoztató, utalásokkal és akcióval teli, valamint érdekes az első Terminátor filmből, néhol beállításról beállításra átvett, ám átértelmezett jelenetek. A trailerben sajnos már lelőtték, hogy John Connor egy Terminátor, pedig az nagy meglepetés lett volna, de nem ez a spoiler rontotta el a film második felét, hanem a rettentően erőltetett történet. Valahogy meg kellett oldani, hogy új filmet csinálhassanak, ami ugyanakkor játszódik mint az előzőek, de új színészekkel. Emilia Clarke nagyon jó volt Sarah Connorként (egy kicsit talán még hasonlít is Linda Hamiltonra), Jai Courtney teljesen átlagos, viszont J. K. Simmons kimagasló, s, természetesen, Arnold Schwarzenegger is remek a filmben (a szinkron sajnos egyáltalán nem adja vissza egyedi beszédstílusát, de már meguntam, hogy minden erőmmel az eredeti nyelven leadott filmeket hajkurásszam a moziban).

Az még nem gond, ha remake-eket vagy folytatásokat csinálnak, mert azokat is lehet kreatívan, a témát frissen megközelítve. A Terminátor: Genisysszel az a gond, hogy egyáltalán nem friss. Az első és második filmek jó elemeit gyúrja újra, beleönti a harmadik film sütőformájába, ad hozzá egy csipetnyi Arnold-fűszert (ami még mindig finom, de a doboz szerint már lejárt a szavatossága), bedobja az egészet a modern mikróba és voilá: íme a Terminátor: Genisys. Nem mutat semmi újat, de legalább igényes a kivitelezés és jobb, mint a Terminátor 3. – A gépek lázadása. A forgatókönyvön lehetett volna még dolgozni: nem derült ki például, ki küldte vissza az öreg Arnoldot (ki lehet következtetni, de még csak utalás sem volt rá), maga a film pedig elég kusza volt. Ugyanolyan remekül lezárta ugyan a végét, mint a Terminátor 2, de itt nem kellett várni hét évet egy Terminátor 3-ra, hogy romba döntse az egészet: ezt megteszi két perc múlva a stáblistába illesztett bónuszjelenet.

Mindent egybevetve tetszett a film, kellemes szórakozást nyújtott, de senki ne várjon tőle többett, mert nincs benne. Ja és elég vicces volt, mennyire kínosan ügyeltek arra a készítők, hogy a korhatár végett ne mutassanak meztelen testrészeket (pedig időutazni csak pucéran lehet), például a fiatal Terminátor seggét direkt beárnyékolták, pedig ugyanannak a snittnek volt a mása, mint az első Terminátor filmben, ahol egyértelműen látszott Arnoldunk popsija.

61%

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr817621576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása