krisfk 2015.06.01. 10:50

Májusi kedvencek

Megtekintett filmek/sorozatok: Fogságban (9/10), X-Men 2. (8/10), iZombie (9/10), Arrow (7.5/10), A Wall Street farkasa (9/10), Transformers: A kihalás kora (3/10), Trónok harca (6/10), Agents of S.H.I.E.L.D. (8/10), Bosszúállók: Ultron kora (9/10), Mad Max – A harag útja (10/10), Bokszból jeles (3/10), Coraline (10/10), Álomháború (6/10), Tini Nindzsa Teknőcök (2/10) 

Kedvenc sorozatok:

iZombie: nem néztem ebben a hónapban sok epizódot, de amit láttam, az jó volt.

Agents of S.H.I.E.L.D.: adtam még egy esélyt a sorozatnak, a vége felé egyre jobb a 2. évad.

Arrow: ez a 3. évad nagyon gyengének indult, de a Broken Arrow című epizóddal már újra a régi, féltem, hogy a nagy sikerű Flash miatt már nem fognak annyit foglalkozni a Zöld íjásszal.

 

Kedvenc filmek:

Mad Max – A harag útja

Bosszúállók: Ultorn kora

A Wall Street farkasa

 

Kedvenc színésznők:

Charlize Theron: a Mad Max – A harag útja az ő filmje volt. A Mad Max cím csak a franchise miatt volt ott.

Margot Robbie: nagyon örülök, hogy ő játsza majd Harley Quinnt a 2016-ban érkező Suicide Squadban, mert A Wall Street farkasában remek alakítást nyújtott.

Scarlett Johansson: a Bosszúállók: Ultron korában remekelt, már sokadjára játsza Natasha Romanoff karakterét, de még mindig tud újat mutatni.

 

Kedvenc színészek:

Jake Gyllenhaal: aki nem látta a Fogságbant, gyorsan nézze meg. Nem elég, hogy a thriller és a krimi tökéletesen ötvöződik egy filmben, s kiváló rendezéssel és operatőri munkával társul, de még a színészi játék is lebilincselő, Jake Gyllenhaal egyik legjobb alakítását nyújtotta.

Leonardo DiCaprio: A Wall Street farkasa nem lenne ugyanaz a film, ha ő nem játszana benne. Improvizált jelenetei remekek, ő maga pedig, mint mindig, fenomenális.

Hugh Jackman: a Fogságban másik nagyágyúja. Kinek kell Wolverine, amikor ilyen filmeket is csinál?

 

Kedvenc rendezők:

George Miller: a Mad Max kapcsán írtam részletesebben róla, de filmjében minden a helyén van: az akció, a vágás, a színek és a képi világ. Le a kalappal.

Henry Selick: a Coraline rendezője egyenesen brilliáns. Ahhoz már eleve bátorság kell, hogy az ember stop-motion filmet készítsen, de ha az ilyen jól sikerül, akkor megéri a melót.

Denis Villeneuve: föntebb már ajánlottam a Fogságbant, de megteszem újra. Képkompozíció, operatőri munka, hangulat és érzelmek: mind a toppon.

 

Kedvenc zeneszerzők:

Junkie XL: zenéje tökéletesen illik a Mad Maxhez, az album kicsit egyhangú, de a filmben zseniális volt a muzsika.

Brian Tyler és Danny Elfman: a Bosszúállók: Ultron korának zenéje remek aláfestést nyújtott a filmhez. Én egyedül azt bántam, hogy a két zeneszerző egyedisége elveszett a közös hangzásban és a már eleve adott zenei témákban.

Jóhann Jóhannsson: a Fogságban hangulatához nagyban hozzájárul a zene is, ez pedig a nagyszerű Jóhannsson érdeme.

 

Legrosszabb filmek:

Tini Nindzsa Teknőcök: kb. tíz percet bírtam megnézni belőle. A karakterek idegesítőek, Megan Fox jól néz ki, de rettentő erőltetett, az egész produkció pedig Michael Baytől bűzlik.

Transformers: A kihalás koraja igen, Michael Bay. Az ő filmje csak második lett, de azért, mert az legalább kerek és nézhető. Valamint van benne egy egészen jó akciójelenet az értelmetlen robbanások és az akció az akcióért és effektek az effektekért közepette.

Bokszból jeles: 'Stone Cold' Steve Austin személye ezek szerint nem elég egy jó filmhez. A rendező tehetségtelen amatőr, s ezen a béna vágás vagy az elképesztően lapos forgatókönyv sem segít.

 

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr297421612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása