A 300: A birodalom hajnala (2014, 300: Rise of an Empire) a 300 (2006) című filmnek nem annyira folytatása, sokkal inkább repríze. A csaták ezúttal a tengeren játszódnak és nem a szárazföldön, a történet kicsit bővebb (magába foglalja a 300 sztoriját is), de maga a film nem ér fel elődjével. Látszik, hogy nem ugyanaz rendezte, mint a 300-at, s az is látszik, hogy Noam Murro nagyon próbált Zack Snyderesen rendezni (lassítások, agyonstilizálás stb.). Ez nem Zack Snyder filmje, akkor ne is nézzen ki úgy, mintha az lenne. Én nagyon szeretem a 300-at, de ebben a filmben kicsit csalódtam, bár az az egy, már-már Tarr Béla Őszi almanachját idéző felvétel és a szex-jelenet elég menők voltak.

Nem ajánlom a történelemkönyvek rajongóinak, Zack Snyder rajongóinak sem (mert ez a film tökéletesen bemutatja, mit jelent az, hogy epigon), de azoknak igen, akik szeretik a stilizált akciójeleneteket és nem érdekli őket mennyire CGI a vér, ha sok van belőle. Nem azt mondom, hogy nem tetszett a film, szórakoztató volt, s Eva Green karakterének háttértörténete különösen tetszett, de meg kell állapítanom, hogy inkább volt pénzhajhász, mint igényes.

 

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr255858254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása