krisfk 2015.07.01. 10:51

Júniusi kedvencek

Megtekintett filmek/sorozatok: A kristálytollú madár (7/10), Arrow (6.5/10), Trónok harca (9/10), Futottak még (9/10), Holy Musical B@man (9/10), A Very Potter Senior Year (10/10), Vörös zsaru (5/10), Machete gyilkol (4/10), The Trail to Oregon (10/10), A Fistful of Fingers (6/10), WALL-E (9/10), A hihetetlen család (9/10), Jurassic World (9/10), Így neveld a sárkányodat 2. (8/10), Sötétségben – Star Trek (9/10), A törvény nevében (9/10), Agents of S.H.I.E.L.D. (7/10), Pain & Gain (7/10), Vitathatatlan 2. – Börtönbox (3/10), Ben 10 (7/10), Dexter laboratóriuma (7.5/10), Johnny Bravo (8/10)

 

Kedvenc sorozatok:

Trónok harca – az évad végére ismét összeszedték magukat az alkotók, bár az nem tetszik, hogy egyre jobban térnek el a könyvtől.

A törvény nevében – az új évad ígeretesnek tűnik, a színészek kiválóak, a hangulat hasonló az első évadéhoz, még meglátjuk, mi sül ki belőle.

Futottak mégRicky Gervais sorozata, rövid, szórakoztató és emberközeli. (Plusz minden epizódban egy híresség cameozik.)

 

Kedvenc filmek:

Jurassic World – erről részletesen a linken túl.

Így neveld a sárkányodat 2. – van olyan jó, mint az első rész, látványos, szórakoztató, s vannak benne megható pillanatok is.

Pain & Gain – amikor először láttam ezt a filmet, nem tetszett. Nagyon nem tetszett. De adtam neki még egy esélyt: nem szabad komolyan venni és el kell tekinteni a ténytől, hogy Michael Bay rendezte és figyelmen kívül kell hagyni a fura kameraállásait. Akkor kifejezetten élvezhető.

 

Kedvenc színésznők:

Rachel McAdams – a Törvény nevében második évadának gyöngyszeme, a Sherlock Holmesból nem gondoltam volna, hogy ennyi tehetség rejlik a színésznőben.

Lena Headey – a Trónok harcában máig erős alakítást nyújt, s képes arra, hogy átéreztesse a nézővel egy nem túl szimpatikus karakter érzelmeit is.

Birgitte Hjort Sørensen – a Trónok harca felfedezettje. Remélem több mindenben látjuk majd ezentúl.

 

Kedvenc színészek:

Colin Farrell – mindig is kedveltem, a Törvény nevében második évadában is kimagasló.

Ty Simpkins – annak ellenére, hogy ő a "kisgyerek", a Jurassic World legjobb színésze.

Taylor Kitsch – azt hittem nagy bukásai (John Carter, Battleship, X-Men Origins: Wolverine) után már nem fog nagy szerepeket kapni és elvész a süllyesztőben. A Törvény nevében második évadában azonban elég potenciált mutat.

 

Kedvenc rendezők:

Brad Bird – a Hihetetlen család még mindig remek, Brad Bird pedig hasonlóan jó rendező. Már várom a második részt.

Colin Trevorrow – remek munkát végzett a Jurassic Worlddel. Bár nem egy Spielberg, de (és ezért bárki megkövezhet) szerintem Spielberg sem nagy rendező csak jó filmeket csinál.

David Nutter – a Trónok harca 5. évadának utolsó nehány részét rendezte, melyek végre a korábbiakhoz hasonló minőségűek voltak.

 

Kedvenc zeneszerzők:

Jeff Blim – a The Trail to Oregon című musical paródia dalait szerezte, melyeket körülbelül ronggyá hallgattam.

T Bone Burnett – a Törvény nevében második évada nem lenne az igazi T Bone Burnett hangulatot teremtő zenéje nélkül.

Michael GiacchinoJurassic World, Így neveld a Sárkányodat 2. vagy Sötétségben – Star Trek, Michael Giacchino vérbeli Old School zeneszerző.

 

Legrosszabb filmek:

Vitathatatlan 2. – Börtönbox – tény, hogy a készítők értenek a harcműveszetekhez, viszont a filmkészítéshez és az érzelmek közvetítéséhez egyáltalán nem. Nem elég az érzelmes jelenet a film végére, ha a film közben nem szerettetik meg velünk a szereplőket.

Machete gyilkol – lehet, hogy az egész film csak poén, de ez nem ürügy arra, hogy gagyi legyen.

Vörös zsaru – túl komolyan veszi magát a film és rettentő unalmas.

 

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr147508646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása