Megtekintett filmek, sorozatok + játszott videojátékok: Batman: Akrham Knight (9/10), The Public Enemy (8/10), The Musketeers of Pig Alley (5/10), Hősök (7/10), Batman - 1989 (7/10), Batman visszatér (6/10), Mindörökké Batman (4/10), Batman és Robin (3/10), Batman: Arkham City (10/10), Haláli hullák hajnala (9/10), (500) Nap nyár (9/10), Alvilági játékok (8/10), Scott Pilgrim a világ ellen (10/10), Világvége (8.5/10), Key Largo (8/10), The Roaring Twenties (9/10), Forrest Gump (9/10), Vaskabátok (9/10), Everest (8/10), A kezdő (6/10), A Hangya (6/10), Birdman (8/10), Heroes Reborn (4/10), The Killers (8/10), A Hobbit: Az öt sereg csatája (7/10)

A mozifilmek terén bő volt az ehavi nézettség, de sajnos nem volt időm egyikről sem írni. Láttam az Everestet, A kezdőt és A Hangyát, lássunk hát neki rövid értékelésüknek!

Everest

Erről a filmről egészen addig nem hallottam, amíg meg nem láttam a plakátját a moziban. A marketing lehe, hogy nem volt a legjobb, a film azonban annál inkább eleget tett az elvárásoknak. Érzelmileg erős, képileg kifogástalan, színészileg pedig egyenesen bravúros (Jake Gyllenhaal FTW!). Az pedig, ahogy a rendező a halált kezeli a filmben, különösen zseniális. Nem dramatizálja agyon a hősök halálát, mint a legtöbb hollywoodi film (pedig egyes szereplők nagy előkészítése pont erre engedne következtetni), hanem a halál csak "megtörténik", mint az a valóságban is.

A kezdő

Kellemes, szórakoztató film. Nyálas befejezéssel persze és felszínes pszichológiai motivációval, de remek színészekkel, megnevettető poénokkal és egy egészen bravúros szekvenciával, mely bár elüt a film többi részétől, egyértelműen annak csúcspontja.

A Hangya

Én nagyot csalódtam ebben a filmben. Már akkor eldöntöttem ugyan, hogy nem fog tetszeni a film, amikor kedvenc rendezőm, Edgar Wright, nézeteltérések miatt elhagyta a projektet, ám azóta annyi jót hallottam róla, hogy elkezdett érdekelni. Erőltetett humor, erőltetett kötelékek a Marvel univerzumhoz (egy kifejezetten idegesítő jelenettel például, melynek amúgy semmi értelme – amikor Scott megküzd Anthony Mackievel), cseppet sablonos dinamika a főhősök között és nem csak cseppet sablonos rosszfiú. Az eddigi leggyengébb Marvel film. Vagy csak én kezdek megcsömörleni ezektől?

Legkésőbb november elején jelentkezem az októberi kedvencekkel. Addig is, ajánlom magamat.

 

krisfk

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr457787634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása