krisfk 2015.05.01. 09:05

Áprilisi kedvencek

Megtekintett filmek/sorozatok: Saturday Night Live (8/10), Arrow (7/10), Szellemirtók 2. (6/10), Támad a Mars! (3/10), A gonosz érintése (9/10), A kerítésen túl (9.5/10), Batman vs. Robin (7/10), iZombie (7/10), Batman és Robin (4/10), Az ítélet éjszakája (6/10), Trónok harca (7.5/10), Batman - 1966 (2.5/10), Superman III. (2/10), Becstelen Brigantyk (10/10), A séf (5/10), A biztonság záloga (6/10)

Kedvenc sorozatok:

A kerítésen túl: ajánlom mindenkinek, tele van szívvel, poénokkal és nem várt mélységgel.

iZombie: ez a sorozat egyre érdekesebb, érdemes vetni rá egy pillantást.

Trónok harca: ez az új évad még nem nyerte el felhőtlen tetszésemet, de a 3. rész már reményteli.

 

Kedvenc filmek:

A gonosz érintése: Orson Welles film-noirja minden elemében olyan, amilyennek egy jó noirnak lennie kell. Aki kedveli a műfajt, annak ajánlom.

Batman vs. Robin: a legújabb DC animációs film Scott Snyder Court of Owls történetszálát dolgozza föl, méghozzá elég jól, az egészet a Batman és fia közötti konfliktusra élezve ki.

A biztonság záloga: nem egy világmegváltó film, de kellemes kikapcsolódás, jól koreografált akcióval és Jason Stathammel, aki hozza szokásos formáját. (Az operatőr pedig néha egészen brilliánsan komponál.)

 

Kedvenc színésznők:

Rose McIver: az iZombie főhősnője kivételes tehetség, minden epizódban máshogy kell játszania Livet, aki átveszi azoknak a személyiségjegyeit, akiknek eszik az agyából.

Mélanie Laurent: már sokadjára láttam a Becstelen Brigantykat, de Mélanie Laurent játéka még mindig lenyűgöz.

Diane Kruger: Tarantino filmjének másik csillaga, ugyanolyan természetes, mint Laurent és kiváló színésznő.

 

Kedvenc színészek:

Orson Welles: saját filmjében alakítja a korrupt zsarut, talán kifigurázva saját magát is.

Peter Dinklage: a Trónok harca V. évad 3. epizódjában nyújtott remek alakítást a bordélyházas jelenetben, reméljük lesznek még jó jelenetei és nem hagyják a karaktert stagnálni, mint Daeneryst.

Christoph Waltz: a Becstelen Brigantykban egyszerűen fenomenális, kiráz tőle a hideg, minden apró mozdulat a helyén van.

 

Kedvenc rendezők:

Nate Cash: A kerítésen túl rendezője, minisorozata a kellemesen szórakoztatóból mély értelművé és szerethetővé válik, ilyen erős érzelmeket csak a legtehetségesebb rendezők tudnak kiváltani.

Quentin Tarantino: formai újítások, a szabályok betartása és kifigurázása, feszültség növelése és kiváló filmes érzék. Tarantino korunk egyik nagyja.

Orson Welles: Welles pedig saját korának volt a nagyja. Igazi pionír.

 

Kedvenc zeneszerzők, előadók:

Ramin Djawadi: a Trónok harca zenéje továbbra is fantasztikus, örülök, hogy most már többet hallhattunk a Martell-témából.

David Bowie: a Putting out the Fire a Becstelen Brigantyk végén annyira szerves része a filmnek és olyan jól illik hangulatához, hogy nem is értem, többen miért kritizálták Tarantinot a zeneválasztás miatt.

Elliot Goldenthal: bármennyire szörnyű a Batman és Robin, a zenéje legalább jó.

 

Legrosszabb filmek/sorozatok:

Superman III.: már a Superman 2. sem volt a legjobb film. Itt Superman legnagyobb ellensége a véletlen egybeesés és egy csöves, aki véletlenül ért a számítógépekhez, adócsaló és képes volt megépíteni egy szuperkompjútert, ami Supermant is el tudta volna pusztítani, ha nem kerekedik fölül rajta a bűntudat.

Batman - 1966: ez nem Batman. Ez valami paródia. Csak az a baj, hogy nem paródia akart lenni.

Támad a Mars: értem én, mit akart ezzel Tim Burton, de nem sikerült. Ez a fajta történetvezetés a Ponyvaregényben tökéletesen működött. Itt nem. A pocsék speciális effektek meg rontanak a helyzeten.

 

krisfk

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisfk.blog.hu/api/trackback/id/tr567329540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása